Onze

behandelingen

Home | Behandelingen

Klinisch onderzoek

Het is aangewezen jaarlijks met uw huisdier op controle te gaan bij een dierenarts. Tenslotte kunnen dieren niet zelf aangeven hoe ze zich voelen, of ze ziek zijn of pijn hebben. Tijdens de gezondheidscontrole bespreken we hoe het met uw dier gaat en proberen we eventuele problemen in een vroeg stadium te ontdekken. Ons team neemt de tijd om ervoor te zorgen dat jouw huisdier de zorg en aandacht krijgt die ze verdienen.

Vaccinatie

Jaarlijks vaccineren is een ideaal moment om de gezondheid van uw dier te laten controleren en ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig blijven. We kunnen je helpen bij het bepalen van geschikte vaccinaties voor jouw huisdier en op welke leeftijd ze het beste kunnen toegediend worden.
Als dierenartsenpraktijk verbonden aan het asiel in Gent, merken we als geen ander het belang van vaccineren. Elk jaar verliezen we in het asiel dieren aan ziektes (achtergelaten kittens, zwerfkatten, dieren in moeilijke thuissituaties…). Vaak hadden deze vermeden kunnen worden door vaccins.
Vaccineren zorgt ervoor dat vaak voorkomende ziektes de kans niet meer krijgen om sterk te gaan circuleren. Zo help je niet alleen jouw dier, maar ook andere dieren.

Je harige vriend
verdient de beste zorg

Maak direct een afspraak

Tandheelkunde

Als eerstelijnsdierenarts proberen we ons toch in bepaalde vakgebieden te verdiepen. Tandheelkunde is hier zeker een van. We voeren verschillende behandelingen uit, waaronder gebitsreiniging, extracties en behandeling van tandvleesaandoeningen. Met onze dentale RX kunnen we paradontale aandoeningen op de juiste manier benaderen. We weten dat het soms lastig kan zijn om te bepalen wanneer jouw huisdier tandheelkundige zorg nodig heeft. We staan dan ook klaar om je vragen te beantwoorden en advies te geven over de beste manier om het gebit van uw huisdier goed te onderhouden.

Chirurgische ingrepen

U kan bij ons terecht voor de meest uiteenlopende ingrepen. Zo kunnen op korte termijn preventieve ingrepen ingepland worden zoals sterilisaties en castraties of kan er acuut ingegrepen worden zoals het hechten van wonden, het uitvoeren van een keizersnede of het verwijderen van een gezwel/tumor.

Bij een spoedgeval

09 395 394 0

Radiologie en echo

We staan klaar om jouw huisdier te helpen met de nodige radiologische en echografische procedures. Het kan nodig zijn om radiologie en echografie uit te voeren om verschillende redenen. Zoals het diagnosticeren van botbreuken, tumoren en interne aandoeningen. Echografie wordt op afspraak uitgevoerd door gespecialiseerde externe dierenartsen.

Bloedanalyse

Er zijn verschillende redenen waarom een bloedanalyse voor huisdieren nodig kan zijn, zoals het controleren van de lever- en nierfunctie, het opsporen van infecties of het monitoren van bepaalde ziektes. Deze analyse kan ons waardevolle informatie verschaffen waarmee we de juiste diagnose kunnen stellen en een passende behandeling kunnen voorschrijven. In onze praktijk zijn de resultaten van de bloedonderzoeken direct beschikbaar.

Reizen

Neem je je huisdier mee op vakantie of verhuis je naar het buitenland? Controleer dan naast de verplichte vaccinaties of je huisdier toegelaten is in het land van bestemming. Voor bepaalde landen gelden er immers strengere regels. Daarnaast zijn er in het buitenland een aantal besmettelijke ziektes die overgebracht kunnen worden door parasieten. Wij adviseren u graag over mogelijke preventieve maatregelen. Ook voor hulp bij wagenziekte of stress tijdens de lange rit kan u bij ons terecht.

Gaat jouw huisdier naar een pension? Ook daar gelden bepaalde medische regels, dus contacteer ons zeker voor meer informatie

Euthanasie

Afscheid nemen van uw huisdier is een moeilijke en ingrijpende beslissing. Wij proberen om dit zo sereen mogelijk te laten verlopen in de beste omstandigheden voor u en uw dier. We houden rekening met uw persoonlijke wensen. Zo is het ook mogelijk uw dier bij uw thuis in zijn vertrouwde omgeving te laten inslapen.

Over de dokter

Jana Meyers

Over de assistente

Larissa Cabo

Dierenarts Jana Meyers